БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Среброто гони бактериите

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Photo by Inset Agency on Unsplash

 

 

    Среброто и сребърните бижута никога не са били по-актуални, отколкото сега, във времената на нестихваща здравна криза. Освен че действа успокояващо на духа, среброто още от стари времена се използва и с медицински цели.

 

Доказателство е прословутата „сребърна“ вода, която вече се продава и в аптеките и която се използва за широк спектър от неразположения. Новите поколения вече не знаят, но преди да се открие първият антибиотик – пеницилинът -  като средство за борба с бактерии и най-различни видове възпаления, среброто на практика е вършело неговата роля.

 

  На практика хората, които носят сребърни бижута може би са малко по-добре защитени от останалите, като се има предвид, че йоните на среброто и част от сребърните съединения действат като отрова спрямо плесени, вируси и бактерии. В същото време среброто не действа върху човешкия организъм с отрицателното въздействие, което обикновено имат металите върху организма. Това се доказва и от факта, че освен в красиви сребърни бижута, среброто се използва и в производството на различни изделия, приложими в медицината, както и при лечението на изгаряне и на някои видове рани.

 

Ако носите сребърни пръстени, вероятността да хванете гъбички на ръцете е доста ниска, като се има предвид доказания противогъбичен ефект на среброто. Според някои от най-смелите прогнози среброто може да се окаже лек и за най-упоритите вируси, които в момента мъчат човечеството.

 

  Ето защо, освен сребърната вода, препоръчително е да имате подръка в личната си колекция от бижута, няколко комплекта от сребърна бижутерия, която да редувате и използвате постоянно като аксесоар към тоалета.

Хубавото на сребърната бижутерия е, че е еднакво подходяща както за жени, така и за мъже. Счита се донякъде по-стилно и непретенциозно един мъж да носи сребро, отколкото да се накичи със злато.

 

     В онлайн магазин Илорис ще намерите много нови предложения за пръстени, обеци и колиета от сребро, с които да зарадвате любим човек или самите себе си.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари