БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Красиви и полезни камъни за пролетта

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Photo by ekrem osmanoglu on Unsplash

 

  Пролет е! Естествено е желанието ни да си купим нещо ново, свежо и зареждащо. Защо не и подходящ камък или аксесоар от красиви мъниста. Ако има камък, който да е особено подходящ за периода, в който празнуваме Възкресението, то това е ягодовият кварц. Неговите красиви розово-червени нюанси символизират мъдрост и любов, които естествено подхождат на този празник. Ягодовият кварц носи духовни послания, свързани с милосърдие, състрадание и разбиране на ближния.

 

С какво друго, ако не с надеждата свързваме най-големия християнски празник. Сред камъните символ на надеждата е жълтият, наречен още Огнен опал. Той дава енергия, особено в случаите, когато сме в период на промяна, към която трябва да се адаптираме. Помага ни да преодолеем и стари кармични натрупвания.

 

Възкресението и възраждането на природата се случват в унисон всяка пролет. А пролетта може да се изрази с една дума – зелено. Един от прекрасните и редки минерали, носители на свежия зелен цвят, е диопсидът. Откритият сравнително скоро камък – в края на миналия век, вече има установени полезни за здравето на човека свойства. Смята се, че помага при висока температура и характерните при вирусни заболявания мускулни болки. А специално зеленият диоксид се счита полезен за отделителната система и по-точно за здравето на бъбреците.

 

Здравословно актуален със свойството си да стимулира притока на кислород към тялото е и бледолилавият аметрин. В допълнение към естетическите си качества, той подобрява дейността на мозъка и успокоява екстрените емоционални преживявания.

Като преходен сезон, пролетта може да бъде свързана и с тревожност и напрежение. Тук на помощ идва лабрадоритът. Той се препоръчва при пролетна депресия, защото разсейва мрачните мисли. Смята се за полезен и при ядове с костната система.

 

За някои, и по-точно за абитуриентите и студентите, пролетта е свързана с емоции, но и с учене. Предстоят кандидатстудентски изпити и летни сесии. Подходящ за тази група е камъкът дюмортиерит. Той улеснява запаметяването на нова информация и нови знания. Благоприятен е и за изкореняване на вредни навици, каквито лесно се придобиват в условия на пандемия – прекаляване с храна, алкохол, цигари и…търкаляне на дивана.

 

                                                              ...

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари