БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Петър Първи провеждал профилактика с шунгит

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Photo by engin akyurt on Unsplash

 

 

  Легендарният руски владетел Петър Първи имал свой начин да предпазва войниците си от зараза. Той нареждал всеки от тях да има по парче шунгит, с което да пречиства водата за пиене от потенциална заплаха за здравето. Оттогава датира и славата на този минерал с непретенциозния сивкав цвят, който обаче абсорбира вредни за човешкия организъм вещества и така действа като чистач за отрови. Такива качества има и активният въглен, с който шунгитът всъщност има общ произход.

 

Като се има предвид легендата за Петър Първи, не е чудно, че основните находища на тази разновидност на графита се намират в Русия и по-точно край езерото Онего в европейската част на страната.

 

 Лечебните свойства на една от най-древните скали в света, за която се подозира, че може да е дошла от паднал метеорит, са открити постепенно. Така например, ако шунгит се постави във вода в отношение 1:10 и се държи половин час, това пречиства водата и я прави годна за пиене. Ако минералът престои в нея три дена, водата придобива и лечебни свойства.

 

 С течение на времето хората открили, че шунгитът е полезен и в земеделието, и отглеждането на култури. Накисването на семената в шунгитова вода ускорявало кълняемостта, а поливането им с шунгитова вода действало благоприятно като тор.

 

 Шунгитът е полезен и за домашните любимци. Малко шунгитова вода подобрява работата на бъбреците им, от които често страдат, полезна е за козината, перата и против лющене на кожата.

 

 И, разбира се, не на последно място, шунгитът е полезен за здравето на човека. Не случайно известните черни и плоски камъни за масаж всъщност са от този минерал. Съдържащ в себе си почти цялата Менделеева таблица, той действа благоприятно при анемия, сърдечно съдови и стомашно-чревни проблеми. По тази причина бижута и аксесоари от шунгит съчетават полезното с красивото, като освен подходящи аксесоари, могат да бъдат и добри помощници за общото здравословно състояние.

 

Изберете оригинален шунгит за проекти и здраве тук  >   https://iloris.net/category/215/shungit.html

..

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари