БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Серафинитът учи тялото да се самолекува

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Photo by Julian Hanslmaier on Unsplash

 

 

   Серафинитът е рядко срещан камък, който се добива в региона на руското ез. Байкал. Името му се свързва с ангелски произход, както сочи и етимологията на името му – серафим означава висш ангел, който има място около престола на Бог. В християнската терминология серафим означава най-престижното ангелско звание. Предполага се, че камъкът носи това име заради сребърните влакна, вплетени в текстурата му и асоциацията с криле на ангел.

 

   В природата серафинитът принадлежи към групата на хлоритите. Ангелското му название обаче е свързано и с неговото мистично влияние. Камъкът се свързва най-вече с чакрата на сърцето и затова е препоръчително да се носи близо до него, за да оказва благотворното си влияние. Смята се още, че той е може да осъществява връзката с божествената природа. Подходящ е за медитиране, защото способства за постигане на баланс между физическото и емоционалното у човека. Серафинитът помага на носещия го да обича и да бъде обичан. Благоприятства постигането на положителна духовна промяна.

   Този камък има и лечебни свойства. Серафинитът лекува чрез освобождаване и правилно насочване на енергийните потоци в човешкия организъм и пречистването на кръвта. Той е добър още за обмяната на веществата, детоксикацията и подобрява проникването на полезни вещества. Той учи тялото да се лекува само, а в стари времена е използван и срещу змийска отрова.

   Освен като медальон, близо до сърцето, серафинитът може да се носи и като пръстен на безименния пръст, както и като гривна. Серафинитът е лесен за обработка и това привлича бижутерите да го използват като материал за аксесоари. Нюансът му е зеленикав, но блестящите влакна създават илюзия за позлата при подходяща светлина.

   Открит е в средата на 19. век, като първото му наименование е клинохлор. Уникалният му външен вид не позволява имитации и това прави почти невъзможно да попаднете на фалшификат. 

   Легендите разказват, че серафинитът произхожда от перо, паднало от крилете на серафим.

 

Вземете този прекрасен камък от  ТУК            

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари