БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА

КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Всички категории
Вижте всички статии

Синьо-зелените камъни укротяват Стрелеца

 

 

Стрелецът не е агресивна зодия, но енергията му често излиза извън общоприетите рамки и започва да „залива“ околните, което може да създаде напрежение. Излишъкът на сили понякога прави представителите на тази зодия непоследователни и те може често да сменят неочаквано действията и решенията си и това често е изпитание за околните. Ето защо синьо-зеленият тюркоаз действа на Стрелеца благотворно. Камъните и мънистата от този камък укротяват Стрелеца и допринасят за по-голямо постоянство и решителност да не променя намеренията си. Тюркоазът се счита за балансьор между небесното и земното царство и действа като такъв и на представителите на есенно-зимната зодия. Носи им мъдрост и спокойствие.

 

Виолетовият и синьо-лилав аметист също се счита за камък, подходящ за родените в периода ноември-декември. Най-таченият камък сред разновидностите на кварца се слави като предпазващ от злоупотреба с алкохола, покровителстващ търговците и търговията , благоприятстващ куража, доброто здраве и верността в отношенията. Счита се, че този камък може да предпази от изпадане в гневни състояния, които не са изключение при Стрелците.

 

За родените през третата декада на зодията (12-21 декември) се препоръчват изделия от лазурит.  Последните стрелци в календара са странни птици. Те са властни и понякога деспотични, избухливи и пресметливи, но в определени ситуации могат да проявят и голямо великодушие. Влиянието на лазурита върху човека може да се изрази с една дума – спокойствие! Той отпуска ума и осигурява на нервните стрелци релаксиращо медитативно състояние.

 

Червеникавите камъни също са добри за Стрелците. Един от тях е гранатът и по.точно неговата пурпурна разновидност алмадин. Гранатът алмадин е камък на тържествата и веселбите, които Стрелецът по принцип обича. Той закриля притежателите си по време на пътешествия. Лекарите препоръчват гранатът алмадин при хипертония и нарушена обмяна на веществата, които често съпътстват нервните Стрелци.

 

Зеленикавият хризолит, който е разновидност на пердотът, също е подходящ за Стрелците. Той ги пази от уроки, успокоява и смекчава техните крайности.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари