БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА

КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Всички категории
Вижте всички статии

Бели камъни за гадателство и телепатия

 

 

Освен червените камъни, фаворит сред които е коралът, в Годината на Глигана /прасето/ подходящи за носене са и белите полускъпоценни камъни. Два от тях са универсални – планинският кристал и лунният камък.

 

Планинският кристал според китайското учение фън шуй акумулира енергията. Той е безцветен вид на кварца и на практика е една от разновидностите на силициевия диоксид. Обикновено в тях има примеси и естествени „дефекти“. Изключителна рядкост е да се попадне на част планински кристал. Този полускъпоценен камък се използва често в бижутерската индустрия и има находища почти навсякъде по света от Урал, през Япония до Австралия и САЩ. В Европа се среща в Алпите.

 

Исторически данни за използването на планинския кристал съществуват от преди Христа. Използван от древните келти, които са гадаели по него. Сигурно това не е случайно, като се има предвид, че камъкът привлича енергия. Знае се, че може да се гадае по твърда материя, която отразява получените енергийни влияния.

Освен камък на ясновидците, планинският кристал е и камък на учените. Смята се, че подпомага паметта и улеснява работата на мисълта. Препоръчва се на студенти, на които предстоят изпити.

 

В здравословно отношение планинският кристал осигурява здрав сън, действа добре при изгаряния и проблеми с храносмилането. Енергийното му влияние има практическо приложение при работата с компютрите. Ако го поставите до настолния си компютър или лаптопа си той може да редуцира вредните излъчвания. 

Подходящ е за изработка на броеници, огърлици и гривни, които са деликатен аксесоар, подходящ за ежедневно носене.

 

През 2019-а носете и митичния бял лунен камък, който също е кварцов кристал, способен да изменя отенъците си, подложен на различна светлина. Той има защитно действие и подпомага духовното общуване. Смята се, че е по-ярък при пълнолуние, но не се препоръчва да го носят в такъв момент онези, които са чувствителни към това природно явление. Лунният камък, също както и планинския кристал, улеснява гадаенето с акцент върху телепатичните способности.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари