БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА

КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Всички категории
Вижте всички статии

Розата на инките пази Скорпиона

 

Научното название на този камък е манганов шпат или диалогит. Бижутерите обаче го наричат родохрозит, а астролозите и маговете предпочитат най-древното име, дадено му от народите на Южна Америка - „Розата на инките“. Някога вярвали, че кръвта на индианските владетели се превръща в такива камъни.

 

Родохрозитът е един от малкото минерали, които се използват в официалната медицина. Помага за преодоляване на инфекции и заболявания на кожата с неизяснена диагностика. Употребяват се прикрепени родохрозитови пластинки или масаж с парче от него. Лекува също болни стави, а във вид на гривна върху лявата ръка нормализира кръвното налягане.

 

Астрология

„Розата на инките“ внася спокойствие и хармония в дома. Ако поставите парче от минерала върху масичка или шкаф, той спомага за:

- бърза рехабилитация след заболяване;

- укрепване на имунната система;

- успокояване;

- самотните хора намират своята половинка в живота;

- семейните двойки възвръщат първоначалното си сексуално влечение.

Все пак, в астрологичен аспект е добре да се предпазваме от прекалено дълго носене на амулети с този камък. Причината е, че той не проявява своите защитни свойства за всички зодиакални знаци. Много благотворно влияе върху Везни, Близнаци и Раци.

 

Но, безспорно, коронният астрологичен знак на „Розата на инките“ е Скорпионът. Тя го покровителства във всяко отношение, най-много го улеснява във връзките с другия пол. Затова и Скорпионите могат да носят родохрозит постоянно.

 

Везните и Близнаците също може да използват бижута с него без ограничения и във всякакви инкрустации.

Везните са знак на зодиака, който цени хармонията и спокойствието, а родохрозитът допринася за такива състояния.

Амулет с родохрозит помага на Близнаците да уточнят своите приоритети. Неутрализира двойствеността на съзвездието.

 

Взаимоотношенията на родохрозита с Раците са сложни. Това съзвездие зависи от лунните цикли – затова по време на пълнолуние „Розата на инките“ увеличава техните страхове и тревоги. Родените под този знак е по-добре не носят минерала постоянно; удачен вариант е да използват различни фигурки или парчета от него като интериорни украшения в жилището или офиса. Препоръчва се да носят такъв амулет периодично – най-вече, когато вземат важни решения или им предстоят сериозни бизнес-преговори. 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари