БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА

КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Всички категории
Вижте всички статии

Черен опал за Скорпиона, син – за Риби, бял – за Телец

 

 

Черен опал за Скорпиона, син – за Риби, бял – за Телец

 

Опалът представлява хидрат на силициевия двуокис.

Неговите цветове могат да бъдат най-различни: черен, бял, син, лилав (светъл и тъмен), зелен, червен, дори жълт. Освен това цветовата игра може да не е плътна, а точкова или във вид на мозайка. Поради тази причина разновидностите на опала са наистина многобройни.

Блясъкът му също варира – от стъклен до матов. Твърдостта му е над средната, но при достатъчен натиск може сравнително лесно да бъде счупен.

Основните находища на този камък се намират най-вече във вулканичните области. Най-масивните залежи са открити в Австралия. Там е намерен и най-големият опал в света – с тегло над 5 килограма и размери 23 на 12 сантиметра.

Основните видове опали са два – благороден и обикновен опал. Обикновеният е полускъпоценен камък, среща се по-често и е на приемлива цена.

 

Благороден опал

 

Бижутерите ценят високо благородните опали – почти в цял свят те се причисляват към скъпоценните камъни.

Отличават се по ярките си, чисти цветове с преливащи нюанси.

Има 6 вида благороден опал.

1. Бял - той е полупрозрачен, със светлосини нюанси.

2. Черен - с лилави, сини, зелени оттенъци, както и бордо.

3. Огнен - червен или жълт камък.

4. Царски - с многоцветен рисунък.

5. Джирасол (слънчев) - безцветен или със синкав оттенък.

6. Лехос  - напълно зелен камък, с преливания във всички нюанси на този цвят.

 

Астрологични свойства на опала

 

На Лъва, Стрелеца и Овена се препоръчват огнените опали. Те са подходящи и за емоционалните представители на знака Скорпион. Скорпионите са единствените, на които се препоръчва да носят черен опал – който, обаче, е противопоказен за зодия Телец например. Сините опали са подходящи за Рибите.

Опалът засилва духовните и умствените качества на своите носители. Той помага на онези личности, които искат да постигнат самоусъвършенстване и развитие на своя вътрешен свят. Много подходящ е за творческите личности, които се изявяват в областта на различните изкуства – писатели, художници, музиканти.

Белият опал е подходящ за Телеца, като укрепва неговото здраве, засилва аналитичните му способности и подпомага да се обмислят проблемите от всичките им страни.

Едно е сигурно. Опалът не носи материални ползи. Тези, които ги търсят, не могат да разчитат на неговата помощ и трябва да се насочат към други камъни.

 

---

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Синьо като небето, синьо като морето...

01 Юни 2020
Синият цвят обикновено се свързва в човешкото съзнание с небето и морето – т.е. с енергиите на въздуха и водата. Той просветлява и пречиства съзн...

Шпинелът заздравява рани, помага на Рибите

19 Май 2020
Шпинелът спомага за лечение на различни кожни заболявания, заздравява рани. Оказва положителен ефект при късогледство, облекчава болките в с...

Талисманът на влюбените

02 Май 2020
Енергетиката на риолита е подходяща за всички зодии, но ясният фаворит на камъка са Стрелците. Той изразява благосклонност и към Овен, Скорпион и Лъв...

Отказвате цигарите? Носете дюмортиерит!

25 Апр 2020
В литотерапията дюмортиеритът е символ на здраве и дълголетие. Неговият положителен ефект е видим върху редица системи на тялото. Нервна: минерал...

Овен и варисцит са добра комбинация

12 Апр 2020
Слънцето в сравнение с 2019 година намалява своята активност, но все още стои в сериозен контакт с Овена. Годината се очаква премине спокойно. Без да...