БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Черен опал за Скорпиона, син – за Риби, бял – за Телец

 

 

Черен опал за Скорпиона, син – за Риби, бял – за Телец

 

Опалът представлява хидрат на силициевия двуокис.

Неговите цветове могат да бъдат най-различни: черен, бял, син, лилав (светъл и тъмен), зелен, червен, дори жълт. Освен това цветовата игра може да не е плътна, а точкова или във вид на мозайка. Поради тази причина разновидностите на опала са наистина многобройни.

Блясъкът му също варира – от стъклен до матов. Твърдостта му е над средната, но при достатъчен натиск може сравнително лесно да бъде счупен.

Основните находища на този камък се намират най-вече във вулканичните области. Най-масивните залежи са открити в Австралия. Там е намерен и най-големият опал в света – с тегло над 5 килограма и размери 23 на 12 сантиметра.

Основните видове опали са два – благороден и обикновен опал. Обикновеният е полускъпоценен камък, среща се по-често и е на приемлива цена.

 

Благороден опал

 

Бижутерите ценят високо благородните опали – почти в цял свят те се причисляват към скъпоценните камъни.

Отличават се по ярките си, чисти цветове с преливащи нюанси.

Има 6 вида благороден опал.

1. Бял - той е полупрозрачен, със светлосини нюанси.

2. Черен - с лилави, сини, зелени оттенъци, както и бордо.

3. Огнен - червен или жълт камък.

4. Царски - с многоцветен рисунък.

5. Джирасол (слънчев) - безцветен или със синкав оттенък.

6. Лехос  - напълно зелен камък, с преливания във всички нюанси на този цвят.

 

Астрологични свойства на опала

 

На Лъва, Стрелеца и Овена се препоръчват огнените опали. Те са подходящи и за емоционалните представители на знака Скорпион. Скорпионите са единствените, на които се препоръчва да носят черен опал – който, обаче, е противопоказен за зодия Телец например. Сините опали са подходящи за Рибите.

Опалът засилва духовните и умствените качества на своите носители. Той помага на онези личности, които искат да постигнат самоусъвършенстване и развитие на своя вътрешен свят. Много подходящ е за творческите личности, които се изявяват в областта на различните изкуства – писатели, художници, музиканти.

Белият опал е подходящ за Телеца, като укрепва неговото здраве, засилва аналитичните му способности и подпомага да се обмислят проблемите от всичките им страни.

Едно е сигурно. Опалът не носи материални ползи. Тези, които ги търсят, не могат да разчитат на неговата помощ и трябва да се насочат към други камъни.

 

---

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Искам да бъдa харесвана!

19 Окт 2020
Истинските жени винаги са знаели и знаят едно азбучно правило: да бъдеш истинска жена означава не само да си слагаш червило, да ходиш на токчета и да...

Амулети за щастливо семейство

12 Окт 2020
Украшенията от йолит са най-добрите амулети, които потушават семейните конфликти. Йолит е особено добър в онзи етап на връзката, когато съпрузите все...

Малахит, яспис, ахат гонят енергийни вампири

05 Окт 2020
Известно е, че се срещат хора, които имат мрачната дарба да изсмукват енергия от онези, с които общуват – т. нар. енергийни вампири. Само не си ги пре...

Петерсит и кахолонг привличат уважение

28 Сеп 2020
Всеки човек иска да бъде уважаван, но понякога ни се струва, че не получаваме това, от което се нуждаем. Чувстваме се пренебрегнати и това ни прави по...

Аметистът носи късмет в семейството, аквамаринът – късмет на път

21 Сеп 2020
„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!“, казва народът. Избраните щастливци обаче са малко. А повечето хора трябва доста да се борят за късмет...