БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Султанитът се редува с аметист и хризолит

 

 

 

 

Султанитът, наричан още „диаспор“, е прекрасен камък-хамелеон, подходящ за пъстротата  на летните тоалети. 

Неговият цвят зависи от осветлението. Добива се главно на територията на Турция в ограничени количества.

 

Главната му тайна, чаровна и загадъчна, е способността му да променя цвета си. Подобни свойства имат аметистът и александритът – но султанитът предлага по-разнообразна гама от нюанси. На слаба светлина или в облачен ден той е зелен като млада трева. Ако е осветен по-силно, придобива кафяви, кехлибарени, жълти оттенъци.

 

Цветът му зависи не само от осветлението, но и от примесите в него. Той може да бъде още жълт, зелен, червен, розов, жълто-кафяв, виолетов. Така цветовете му преливат чудесно, ако е съчетан със златни или сребърни обковки.

Блясъкът му е чист, с перлен нюанс. Когато е старателно шлифован и полиран, умелата обработка подчертава естествената му красота.

 

Минералът помага на творческите хора. Смята се за талисман на поети, художници, музиканти, художници, защото им носи вдъхновение. Човек, който притежава този камък, се настройва на философска вълна, у него се появява склонност да размишлява, което му позволява да решава проблемите си по нестандартен начин.

 

Султанитът ви помага да бъдете упорити, да не се отказвате от начинанията си и да се движите напред. Той  подобрява въображението и мечтите, привлича творческо вдъхновение.

Камъкът избавя от лошо настроение и болести; предпазва от лоши хора и тяхното отрицателно въздействие.

 

Султанитът е популярен сред гадателите. По пукнатините в него те предсказват бъдещето.

Не лекува болести, които вече са налице. Но предупреждава за бъдещи нещастия – например за заболяване или материална загуба. Ако наближава такава беда, камъкът може да се разцепи.

 

Султанитът е подходящ за много зодиакални знаци. На Овен, Лъв и Стрелец той помага да открият своите таланти и да ги развият. Придава вътрешно равновесие на тези хора, засилва тяхната интуиция, дори ги награждава с пророческия дар да предвиждат бъдещи събития. Ако искат да задържат така получения талант по-дълго време, е добре да редуват султанита с украшения от аметист или хризолит – най-добре пръстени, но може и гривни.

 

Телецът, Козирогът и Девата с помощта на султанита стават още по-практични, но в същото време по-мечтателни и по-романтични. Камъкът донякъде коригира емоционалната им ограниченост, като оказва положителен ефект върху сферата на чувствата и ги учи на жизнерадост.

 

                                                                               . . .

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Хиацинт и галенит привличат известност и слава

14 Сеп 2020
Галенитът превръща своя носител в силен и смел човек, който ще постигне всяка цел, колкото и трудна да е тя. Този човек ще преодолее бариерите по пътя...

Амулети по професии

07 Сеп 2020
Ако смятате да смените работата си, предстои ви сериозно интервю в реномирана компания и сте много притеснени, носете бижута с халцедон - те пома...

Нефрит за учители, турмалин и содалит за ученици

02 Сеп 2020
...Каквото и да изберат институциите и каквото и да се случи, ученици и учители ще имат нужда от силен имунитет и от добра концентрация за преподаване...

Камъни, които привличат богатство

27 Авг 2020
Всички камъни, представени тук, носят късмет, просперитет и богатство. Плюсът им е, че всеки е различен по външен вид и цена, което ви дава възмо...

Камъни срещу диабет

07 Авг 2020
Скъпоценните и полускъпоценните минерали се употребяват като помощно средство при лечението на различни заболявания. Има определени минерали, кои...