БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Бижутата в морски стил – любими през лятото

 

 

 

 

Бижутата в морски стил се срещат често в бижутерията, защото морето винаги е пробуждало интерес и пораждало легенди, митове за красиви русалки и сирени, за легендарната Атлантида, за удивителни морски създания.

 

Необичайните творения на морските стихии са впечатлявали не само смелите мореплаватели, но и майсторите-бижутери.

Вижте висулка „Седеф Крипер“ - в елегантна орнаментирана рамка – тя напомня за перлите в украшенията на елегантните дами от миналите векове и в същото време ни запленява със скромното си очарование.

Мистика и езотерично внушение излъчва висулката „Трето око“ - сякаш ни гледа през мъглявините на други, неведоми измерения и ни вдъхва тайнствена жизнена енергия.

Необикновените творения на природата се превръщат в ювелирни изделия с възхитителна красота. Особено вдъхновяващи винаги са били морските звезди, таралежи, риби, миди, рапани, раковини...

 

Вдъхновение излъчва и висулката „Карибски рапан“ със сребърно покритие. Това едва ли ще напомни за страховитите карибски пирати – но определено навява асоциации с ямайски красавици, кубински ром и огнените ритми на островни танци.

Причудливите морски обитатели, дошли от океанските рифове, винаги са предизвиквали отклик у почитателите на красотата. Такава е и висулката „Раковина седеф“, напомняща за кафяви водорасли, изхвърлени от прилива върху белия пясък на плажа.

Всевъзможни раковини, преливащи се със скъпоценни камъни ни пренасят във фантастичния свят на южните морета. „Розова раковина от Мадагаскар“ със златно покритие е вълшебен намек за екзотиката на Индийския океан.

 

А висулката „Зелен тайвански рапан“ напомня за китайските морета, джонките и загадъчните азиатски красавици.

За Азия ни напомня и висулката „Японски рапан - тя носи полъх от света на самураите и гейшите, невидимите бойци „нинджа“ и великите шогуни, облъхва ни с невероятната елегантност на японската естетика.

 

В света на морето има и скромни създания, чиято красота обаче е толкова по-впечатляваща, когато човек се вгледа внимателно. Такива са висулките с форма на обикновената мида или раковина.

Природата постоянно ни изненадва със своите форми – както във висулката „Спираловидна раковина“, където сякаш неизвестен творец съзнателно и нарочно е създал причудливи форми, подобни на модели на древни амфори.

Морската тема винаги ще бъде една от най-обичаните от дизайнерите на бижута и си остава популярна сред почитателите на изящната, уникална и екзотична красота. Особено през лятото!

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Малахит, содалит, лазурит привличат приятели

26 Окт 2020
Няма нищо по-добро в света от това да знаеш, че имаш верни приятели, които те подкрепят, щом имаш нужда от тях. А природните минерали са много добри п...

Искам да бъдa харесвана!

19 Окт 2020
Истинските жени винаги са знаели и знаят едно азбучно правило: да бъдеш истинска жена означава не само да си слагаш червило, да ходиш на токчета и да...

Амулети за щастливо семейство

12 Окт 2020
Украшенията от йолит са най-добрите амулети, които потушават семейните конфликти. Йолит е особено добър в онзи етап на връзката, когато съпрузите все...

Малахит, яспис, ахат гонят енергийни вампири

05 Окт 2020
Известно е, че се срещат хора, които имат мрачната дарба да изсмукват енергия от онези, с които общуват – т. нар. енергийни вампири. Само не си ги пре...

Петерсит и кахолонг привличат уважение

28 Сеп 2020
Всеки човек иска да бъде уважаван, но понякога ни се струва, че не получаваме това, от което се нуждаем. Чувстваме се пренебрегнати и това ни прави по...