БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Флуоритът подрежда мислите на Везните

 

 

Флуоритът е прозрачен или полупрозрачен минерал на базата на калциев флуорид. Притежава стъклен блясък. Името идва от латинската дума „флуо“ - теч. Други названия на минерала са „трансваалски изумруд“ и „южноафрикански изумруд“.

Флуоритът може да бъде в различни цветове: жълт, зелен, син, светлосин, червеникаво-розов, виолетов, понякога виолетово-черен. Чист флуорит се среща много рядко – той е безцветен и прозрачен.

Когато минералът е обработен със сярна киселина, резултатът е флуороводород; при смесването му с вода се образува флуороводорна киселина, с която върху стъкло може да се направи витражна рисунка.

Чистият флуорит се използва в специализирани оптични устройства: за фотографиране от спътници, управление на самолети и кораби в пълна мъгла, проучвания на атмосферата на далечни планети, изследване на вътрешна структура на сплави и минерали. 

В древността използвали минерала за направа на малки съдове, вази, кутийки. В Древен Рим цената на ваза от флуорит достигала 100 хиляди денария - толкова стрували 400 кг злато. 

 

Лечебни свойства на флуорита

Флуоритът много често е използван в качеството му на средство против главоболие. Този камък оказва сериозно положително влияние върху сърдечно-съдовата система и мозъка, помага при такива сериозни заболявания като епилепсия и множествена склероза.

Мнозина литотерапевти смятат, че флуоритът облекчава състоянието на хората, силно зависещи от метеорологичните условия, тонизира нервната система, облекчава лошите ефекти от стресови състояния, регулира съня, облекчава безсънието и кошмарите.

Топки от флуорит се използват за тонизиращ масаж на лицето и тялото.

 

Зодиакални свойства на флуорита

Флуоритът е подходящ за родените под знаците Везни, Водолей, Близнаци, Риби, Козирог.

Не се препоръчва на Стрелците.

Флуоритът помага на своя собственик да подреди мислите си, да постигне спокойствие, стимулира аналитичните му способности, насърчава духовния растеж. Той не само разкрива астралните способности, но показва и пътища в невидимия свят, където не всеки може да се ориентира.

Флуоритът е способен да абсорбира всички видове енергия и щедро я споделя със собственика си. Той може да общува с човека с помощта на светлината. За това му е достатъчна топлината от ръцете или тялото на собственика. А най-доброто му качество е, че не влиза в контакт с негативна енергия.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Искам да бъдa харесвана!

19 Окт 2020
Истинските жени винаги са знаели и знаят едно азбучно правило: да бъдеш истинска жена означава не само да си слагаш червило, да ходиш на токчета и да...

Амулети за щастливо семейство

12 Окт 2020
Украшенията от йолит са най-добрите амулети, които потушават семейните конфликти. Йолит е особено добър в онзи етап на връзката, когато съпрузите все...

Малахит, яспис, ахат гонят енергийни вампири

05 Окт 2020
Известно е, че се срещат хора, които имат мрачната дарба да изсмукват енергия от онези, с които общуват – т. нар. енергийни вампири. Само не си ги пре...

Петерсит и кахолонг привличат уважение

28 Сеп 2020
Всеки човек иска да бъде уважаван, но понякога ни се струва, че не получаваме това, от което се нуждаем. Чувстваме се пренебрегнати и това ни прави по...

Аметистът носи късмет в семейството, аквамаринът – късмет на път

21 Сеп 2020
„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!“, казва народът. Избраните щастливци обаче са малко. А повечето хора трябва доста да се борят за късмет...