БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Лабрадоритът – приятел на водните знаци

 

 

  Лабрадоритът е може би най-загадъчният от съществуващите днес минерали.

Той е необичаен както с името си, така и с външния си вид: цветовете му наподобяват дъга, като се променят при пречупването си през слънчевите лъчи.

През 1770 г. находища от този камък, който бил известен и преди това, били открити на северноамериканския полуостров Лабрадор – затова му дали същото име. Дотогава го наричали ту „паунов камък“, ту „лунен камък“ заради необичайната му окраска.

 

Цветовата му гама варира от сиво до лунносиньо. Славата на камъка се крие в неговата необикновена сила - лабрадорът не само омагьосва със своята красота, но може да повлияе и на характера на своя собственик, като привнася в живота му щастие, хармония и радост. Особено подходящ е за жени, а магьосниците от древни времена използвали този минерал, за да подсилят гадателските си умения.

Основното правило при носенето и използването на камъка е да не го давате на непознати, тъй като минералът е склонен да свиква със своя собственик и да защитава само него.

Лабрадоритът има магически свойства, формира дарба за ясновидство, повишава екстрасензорните способности и пробужда скритите таланти на човека. Ако го поставите до вас през нощта, ще сънувате пророчески сънища.

От древни времена минералът се счита за покровител на творческите хора - художници, поети, музиканти.

Лабрадоритът може да стане амулет и защитник за хора на средна възраст с натрупан житейски опит. Но на млади хора може и да навреди като причини загуба на бдителност и ги тласне към необмислени действия.

Маговете и екстрасенсите често използват лабрадорит, за да правят амулети и талисмани, като водач в невидимия свят, при общуване с душите на мъртвите.

 

Зодиакални свойства

Изделия от лабрадорит са подходящи за всички знаци на зодиака с изключение на огнените.

Но особено този минерал благоприятства елементите на Водата – Риби, Рак и Скорпион. Именно на хората, родени под тези знаци, минералът ще стане истински приятел и покровител, ще им донесе радост, хармония и щастие. 

Независимо от силната му благосклонност към водните знаци, лабрадоритът помага и на жените-Деви да разкрият своите най-положителни качества, придава им енергия и разум, за да избягват прибързани и необмислени постъпки.

Телците стават по-смели и открити, преодоляват вътрешните си комплекси, придобиват нови знания и опит.

При Овните, Стрелците и Лъвовете обаче може да се засилят изблиците на гняв, нервност и да излязат наяве всички неприятни черти на техния характер.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Аметистът носи късмет в семейството, аквамаринът – късмет на път

21 Сеп 2020
„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!“, казва народът. Избраните щастливци обаче са малко. А повечето хора трябва доста да се борят за късмет...

Хиацинт и галенит привличат известност и слава

14 Сеп 2020
Галенитът превръща своя носител в силен и смел човек, който ще постигне всяка цел, колкото и трудна да е тя. Този човек ще преодолее бариерите по пътя...

Амулети по професии

07 Сеп 2020
Ако смятате да смените работата си, предстои ви сериозно интервю в реномирана компания и сте много притеснени, носете бижута с халцедон - те пома...

Нефрит за учители, турмалин и содалит за ученици

02 Сеп 2020
...Каквото и да изберат институциите и каквото и да се случи, ученици и учители ще имат нужда от силен имунитет и от добра концентрация за преподаване...

Камъни, които привличат богатство

27 Авг 2020
Всички камъни, представени тук, носят късмет, просперитет и богатство. Плюсът им е, че всеки е различен по външен вид и цена, което ви дава възмо...