БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Вулканичният камък е полезен за кръвоносните съдове

 

 

Вулканичният камък или както е по-разпространеното му название – базалт, е открит за първи път в Етиопия. Той се е утвърдил с добри физически свойства и сега се използва в промишлеността и други области, включително бижутерията. Лесно се добива и обработва.

 

Цветът на оригиналния камък е тъмносив или черен. Текстурата е финозърнеста, с висока плътност. Позволява оцветяване в различни нюанси.

Базалтова лава се изхвърля при всяко вулканично изригване.  Вулканите, които дават най-голямо количество базалт след изригване и втвърдяване на лавата (затова го наричат още „лавов камък“), са Етна в Сицилия, Везувий, вулканите на Камчатка и Курилските острови.

Геолозите предполагат, че основните базалтови запаси са на дъното на Тихия океан, но засега няма нужда от тяхното разработване. Дори Хавайските острови се състоят изцяло от базалтови скали.

Специален вид на този камък е вариолитният базалт. Той е много плътна вулканична скална порода с черен или тъмносив цвят и светлосиви обли петна (вариоли) с диаметър от няколко милиметра. Вариолите имат радиално-лъчевидна структура. 

 

Приложение

Приложението на базалта е многообразно, най-вече в строителството. От него често се правят броеници – там мънистата стоят най-органично. Камъкът се използва също и от скулптори.

 

Магически и лечебни ефекти

Базалтът оказва магическо влияние върху организма.

Основните му ефекти са следните:

- проясняване на съзнанието и изостряне на мисленето;

- преодоляване на вълнения в решаващи моменти;

- получаване на максимална концентрация и разширяване на умствените способности (затова понякога наричат базалта „камък на знанието“);

- ограничаване на недостатъци като избухливост и прибързаност;

- при жените базалтът улеснява зачеването и здравословното износване на деца.

От базалт правят масажни кълба, които се използват в терапията на разширени вени, за лечение на ставите и запушване на кръвоносните съдове, против целулит.

 

Базалтът и знаците на Зодиака

Астролозите казват, че камъкът е подходящ за всички знаци на Зодиака без изключение. Но трябва да се има предвид, че продължителният контакт с базалт е противопоказан за представители на елементите на огъня – каквито са Овен, Лъв и Стрелец. Той е в състояние да окаже лошо влияние върху такива хора под формата на повишена раздразнителност и нервност.

Минералът взаимодейства положително със Скорпион, Дева, Телец и Близнаци. Тези знаци са в състояние да поемат енергията му, да я овладеят и използват за благотворни цели.

 

   Намерете разноцветна мъниста от Вулканична лава > ТУК

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Шарени мъниста и перли отново стават актуални

26 Яну 2021
Модата в аксесоарите и бижутата през т.г. връща отдавна очакващите реабилитация перли в центъра на вниманието. Перлените обеци отново ставата актуални...

Розов кварц за водолеите през 2021 г.

12 Яну 2021
Според астролозите, за представителите на зодия Водолей, 2021 година ще е изпълнена с интересни събития. Тяхното натрупване може да доведе до духовна...

Годината на Металния вол – смелост, енергия и бързина с бели, жълти и зелени камъни

31 Дек 2020
Според източния календар 2021 г. е годината на Металния вол и, ако трябва да я определим с една дума, то тази дума би била възможности!

Козирог през 2021: пестете, не харчете!

22 Дек 2020
Силна и енергична зодия, която няма нужда от специална подкана, за да върви напред. И все пак...Хороскопът на Козирог за 2021 г. показва, че представи...

Как да развием таланта си

02 Ное 2020
Природните дарби, склонности и предразположението към всякакъв вид творчество са важни - но дори и в този случай помощта и подкрепата няма да бъдат из...