БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Апатитът избледнява при опасност

 

 

  На гръцки „апатит“ означава „заблуда, измама“. И наистина, този полускъпоценен камък лесно може да бъде сбъркан с с турмалин, топаз, берил, аметист, диопсид или аквамарин.    

  Апатитът спада към групата на фосфатните минерали. Предлага се в зелени, сини, розови и жълти нюанси.

 

    Магически свойства

  Този необичаен минерал се свързва енергийно с човека още при първия контакт. Той е истински верен приятел и своевременно предупреждава за настъпващи неразположения в организма ви, като избледнява.

 

        Апатит и Зодиак

 

    Овен 

  Апатитът успокоява пламенната природа на Овена и го предпазва от неразумни действия. Също така му помага да избегне опасности в екстрени ситуации.

 

    Телец

  Камъкът лекува Телеца от много заболявания; ето защо за него е чудодеен амулет. Присъщата на Телеца упоритост и други негативни черти се подтискат от апатита, така че тези характеристики да не му носят неудобства и вреди.

 

    Близнаци

  Апатитът предупреждава Близнака за предстояща опасност. Някои хора твърдят, че в моменти на заплаха кожата под камъка се зачервява и сърби. Ако обръщат внимание на такива предупредителни знаци, Близнаците винаги могат да се измъкнат от рискова ситуация.

 

    Рак

  За онези Раци, които обичат рисковете и екстремните спортове, апатитът е необходим талисман, защото ще ги пази от проблеми и неприятности. Той прави Рака силен и донякъде властен.

 

    Лъв

  Апатитът „облагородява“ отличителните черти на Лъва, като уравновесява огнената му стихия. На онези Лъвове, които вече имат заслуги и добри отношения с всички, ще помогне за издигане в кариерата.

 

    Дева

  С апатита Девата ще има късмет във всичко и няма да се поддава на тъжни мисли. За нея той е талисман срещу апатия и меланхолия. Желателно е Девите да го носят на шията (покрай всичко друго, така се подобрява и гласът) или на ушите (за перфектен слух).

 

    Везни

  Апатитът ще „зарази“ Везните с нови интереси, които ще им бъдат полезни. Той им помага в трудни и непознати ситуации. Предпазва ги от вирусни заболявания.

 

    Скорпион

  Апатитът привлича добрина и доброжелателност към родените под знака на Скорпиона. Благодарение на този камък Скорпионите разбират по-задълбочено събитията около себе си. Той им придава способност да вникват в същността на нещата.

 

Вижте всички камъни Аквамарин предлагани от Илорис  > ТУК

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Малахит, содалит, лазурит привличат приятели

26 Окт 2020
Няма нищо по-добро в света от това да знаеш, че имаш верни приятели, които те подкрепят, щом имаш нужда от тях. А природните минерали са много добри п...

Искам да бъдa харесвана!

19 Окт 2020
Истинските жени винаги са знаели и знаят едно азбучно правило: да бъдеш истинска жена означава не само да си слагаш червило, да ходиш на токчета и да...

Амулети за щастливо семейство

12 Окт 2020
Украшенията от йолит са най-добрите амулети, които потушават семейните конфликти. Йолит е особено добър в онзи етап на връзката, когато съпрузите все...

Малахит, яспис, ахат гонят енергийни вампири

05 Окт 2020
Известно е, че се срещат хора, които имат мрачната дарба да изсмукват енергия от онези, с които общуват – т. нар. енергийни вампири. Само не си ги пре...

Петерсит и кахолонг привличат уважение

28 Сеп 2020
Всеки човек иска да бъде уважаван, но понякога ни се струва, че не получаваме това, от което се нуждаем. Чувстваме се пренебрегнати и това ни прави по...