БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Сугилит засилва енергията

 

 

 

  През 1944 г. японският геолог Кеничи Суги изследвал малкия остров Иваги. В една скална пукнатина видял виолетово мъждукане. Лабораторните изследвания показали, че е открил неизвестен минерал. Нарекли го „сугилит“ в чест на откривателя.

Този камък принадлежи към семейството на силикатите. Малкият размер на кристалите, и външните примеси, не позволили находката да бъде причислена към категорията на скъпоценните камъни.

  През 1979 г. Обаче сугилит бил открит в мангановия рудник Wessels в пустинята Калахари (Южна Африка). Тук блестящите прозрачни кристали от минерала вече били големи, подходящи за бижута. Най-ценни са еднородните кристали с наситен виолетов цвят.

 

    Магически свойства

  Човек, който носи сугилит, е в състояние да преодолее съмнението в себе си, както и да реши справедливо всеки конфликт, възникнал между други хора. Съвременните магове наричат сугилита „камък на мъдростта“. Според тях този камък отваря т. нар. „Трето око“, способно да вижда астралния свят.

  Сугилитът е надежден амулет, който предпазва от неправилни стъпки и решения. Неслучайно в древни времена дрехите на съдиите били с цвета на сугилита. И до днес той е много полезен за всички представители на Темида – адвокати, прокурори, съдии.

  Сугилитът се характеризира с висока плътност и твърдост. Енергията му помага да се постигне вътрешен баланс. Стабилизира съня, облекчава безпокойството и неразумните страхове. Затова е полезен за хора, които често са подложени на стрес и страдат от депресивни състояния.

  Сугилитът ефективно помага при заболявания на органите на сърдечно-съдовата система. Но ако носите твърде много изделия от него, това може да доведе до пренапрежение, умора и нервно изтощение. 

 

    Сугилит и Зодиак

  Астролозите са забелязали, че сугилитът може да носи полза на всички знаци от Зодиака – но най-положително влияе на Водолей, Дева и Стрелец.

Когато тези зодии избират бижута със сугилит, е необходимо да се вслушват във вътрешните си усещания. Когато го вземат в дланта си, камъкът трябва да предизвиква само приятни чувства у тях.

  Недопустимо е да се носят повече от 1-2 бижута със сугилит, защото в този случай енергията му ще изморява собственика. Това важи особено за по-слабите личности. 

Освен за тези три зодии, на които предава енергията си в максимална степен, сугилитът е много полезен и за художници, писатели и учени от зодиите Скорпион, Риби, Овен, Близнаци, Телец

 

Лъвовете и Козирозите трябва да се отнасят предпазливо към сугилита, защото може да усили прекалено тяхната енергия.

 

Намерете Сигулит на чипс в магазин Илорис  > ТУК

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Аметистът носи късмет в семейството, аквамаринът – късмет на път

21 Сеп 2020
„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!“, казва народът. Избраните щастливци обаче са малко. А повечето хора трябва доста да се борят за късмет...

Хиацинт и галенит привличат известност и слава

14 Сеп 2020
Галенитът превръща своя носител в силен и смел човек, който ще постигне всяка цел, колкото и трудна да е тя. Този човек ще преодолее бариерите по пътя...

Амулети по професии

07 Сеп 2020
Ако смятате да смените работата си, предстои ви сериозно интервю в реномирана компания и сте много притеснени, носете бижута с халцедон - те пома...

Нефрит за учители, турмалин и содалит за ученици

02 Сеп 2020
...Каквото и да изберат институциите и каквото и да се случи, ученици и учители ще имат нужда от силен имунитет и от добра концентрация за преподаване...

Камъни, които привличат богатство

27 Авг 2020
Всички камъни, представени тук, носят късмет, просперитет и богатство. Плюсът им е, че всеки е различен по външен вид и цена, което ви дава възмо...