БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА

КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Всички категории
Вижте всички статии

Камък на зодията: перфектният Коледен подарък!

 

 

Камък на зодията: перфектният Коледен подарък!

Коледа е време за подаръци и любов. Но не винаги знаем какво да подарим. Ще ви предложим идея, която е подходяща както за подарък на член на семейството, така й за изненада на някой приятел. Ако се чудите какво да поднесете на някого за празниците, то със сигурност няма да сбъркате, като му подарите камък за зодията. Той може да остане само като украшение, а може по-късно да се превърне в бижу. Можете и да изберете вариант, в който камъкът вече е част от красива гривна, колие или ключодържател. Ето и наръчник на камъните поред зодията:

 

Овен

Всеки знае, че Овенът е специална зодия и изисква много внимание. Може би точно затова един от техните камъни е диамантът. Ако нещо толкова скъпо не е по джоба ви, може да вземете нещо в цвят рубин. Той е прекрасен за динамиката на зодията, която е много страстна и упорита.

 

Телец

Телците обичат да си угаждат, затова им подхождат деликатни камъни, като розовият кварц. Няма да сбъркате с всички бели прозрачни и полупрозрачни камъни.

 

Близнаци

Близнаците са експресивни хора с ярък характер, затова и на тях са отредени пъстрите камъни. Сред тези на зодията са топаз, опал, планински кристал.

 

Рак

Една от най-особените зодии – изключително грижовни, но сложни натури с променливо настроение. Тяхната зодия е свързана с луната, затова лунният камък е най-добрият избор за подарък на Рака.

 

Лъв

Една от най-свободолюбивите и упорити зодии – те заслужават своите камъни: гранат, рубин, яспис, топаз. Всички те се открояват ярко и ще подчертаят динамичната натура на Лъва.

 

Дева

Това са хората с най-голямо внимание към детайла, които обичат перфекционизма. За тях изберете камък с колкото се може по-симетрична форма. За Девата се смятат подходящи лазурит, турмалин и смарагд.

 

Везни

Макар и да са по-нерешителни по натура, Везните имат сърце от злато. Затова и камъкът на зодията им е цитрин, който има цвят на злато.

 

Скорпион

Няма по-големи пътешественици и авантюристи от Скорпионите. Затова и камъкът на тяхната зодия е... авантюрин! Макар типичният му цвят да е зелен, се среща в редица други нюанси, което ви дава избор.

 

Стрелец

Стрелците са смели по природа. Техният камък е гранат, но можете да изберете и нещо в цвят сапфир.

 

Козирог

Ексцентричният камък шпинел е най-добрият за зодия Козирог. Той отива на тяхната натура, склонна да постига успех с всички средства.

 

Водолей

Камъните, които подхождат на Водолея, са аквамарин, сапфир и аметист. Синият цвят на първите два изразява стремежът им към спокойствие, а лилавият на аметиста често е любимият им цвят.

 

Риби

Най-подходящ за зодия Риби е камъкът хризолит, защото за него се знае, че може да предаде увереност на притежателя си. А Рибата обикновено се нуждае от това.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Виолета Гуевска
    Много полезна и изчерпателна информация! Благодаря Ви ????
    Отговори ›
  • Виолета Гуевска
    Много полезна и изчерпателна информация! Благодаря Ви ????
    Отговори ›
«1»

Блог статии

Синьо като небето, синьо като морето...

01 Юни 2020
Синият цвят обикновено се свързва в човешкото съзнание с небето и морето – т.е. с енергиите на въздуха и водата. Той просветлява и пречиства съзн...

Шпинелът заздравява рани, помага на Рибите

19 Май 2020
Шпинелът спомага за лечение на различни кожни заболявания, заздравява рани. Оказва положителен ефект при късогледство, облекчава болките в с...

Талисманът на влюбените

02 Май 2020
Енергетиката на риолита е подходяща за всички зодии, но ясният фаворит на камъка са Стрелците. Той изразява благосклонност и към Овен, Скорпион и Лъв...

Отказвате цигарите? Носете дюмортиерит!

25 Апр 2020
В литотерапията дюмортиеритът е символ на здраве и дълголетие. Неговият положителен ефект е видим върху редица системи на тялото. Нервна: минерал...

Овен и варисцит са добра комбинация

12 Апр 2020
Слънцето в сравнение с 2019 година намалява своята активност, но все още стои в сериозен контакт с Овена. Годината се очаква премине спокойно. Без да...