БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Ларимарът върви със злато и сребро

 

 

Минералът ларимар е полускъпоценен камък с небесносин оттенък, разновидност на вулканичния пектолит.

Открит е през 1974 г. в Доминикана от испанския свещеник Мигел Лорен. По-късно на камъка обърнал внимание известният бижутер Мигел Маундс. Той го нарекъл „лар” в чест на любимата си дъщеря Лариса, като добавил „мар”, което на испански означава „море“. И наистина, цветът на ларимара наподобява този на морските вълни.

 

Цвят и съчетаване с метали

Ларимарът се различава от другите подобни камъни с лазурните си нюанси. На син фин се виждат бели петна, които създават илюзия за движещи се вълни. Оттенъците му варират от небесносиньо до аквамарин.

Подходяща обковка за ларимара е златото, тъй като подобна комбинация придава положителна енергия на притежателя.

Освен злато, лазурният камък може да се постави в обков от сребро – този метал подчертава целия чар на ларимара и засилва неговите тайнствени сили.

 

Лечебни свойства

Камъкът има благоприятен ефект върху човешкия организъм. Той облекчава заболявания на дихателните пътища, затова е полезно да носите бижута с него при бронхит, грип или трескави състояния. Смята се, че лекува сърдечно-съдови заболявания и постепенно подобрява кръвообращението.

Препоръчително е да се носят украшения от ларимар след операция, за да се ускори възстановителният ефект.

 

Магически свойства

При продължително носене на бижута от ларимар се наблюдава хармонизиране на вътрешния свят, притежателят му става спокоен и уравновесен. Лазурният камък е в състояние да ви избави от депресивни състояния, да възстанови вярата ви във всичко светло и радостно в живота.

На свободните младежи и девойки ларимарът помага да подредят личният си живот, да открият любов и хармония. Това се дължи на специалната аура на камъка. Легендите твърдят, че изделията от ларимар в дома създават благоприятна семейна атмосфера, изглаждат конфликтите между поколенията.

 

Ларимар и зодиакалните знаци

Според многобройни проучвания на опитни астролози този лазурен минерал е подходящ за представители на въздушните и водни (с изключение на Скорпиона) зодии.

Особено добре се отразява върху зодиите Телец и Везни. Властният Лъв също може да носи бижута с този камък. Оказва здравословен ефект на Раци и Деви. Не влияе добре върху изявените Овни и целенасочените Скорпиони.

 

Колекция  Илорис - https://iloris.net/category/147/larimar.html

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Розов кварц за водолеите през 2021 г.

12 Яну 2021
Според астролозите, за представителите на зодия Водолей, 2021 година ще е изпълнена с интересни събития. Тяхното натрупване може да доведе до духовна...

Годината на Металния вол – смелост, енергия и бързина с бели, жълти и зелени камъни

31 Дек 2020
Според източния календар 2021 г. е годината на Металния вол и, ако трябва да я определим с една дума, то тази дума би била възможности!

Козирог през 2021: пестете, не харчете!

22 Дек 2020
Силна и енергична зодия, която няма нужда от специална подкана, за да върви напред. И все пак...Хороскопът на Козирог за 2021 г. показва, че представи...

Как да развием таланта си

02 Ное 2020
Природните дарби, склонности и предразположението към всякакъв вид творчество са важни - но дори и в този случай помощта и подкрепата няма да бъдат из...

Малахит, содалит, лазурит привличат приятели

26 Окт 2020
Няма нищо по-добро в света от това да знаеш, че имаш верни приятели, които те подкрепят, щом имаш нужда от тях. А природните минерали са много добри п...