БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Жадеитът лекува бъбреците

 

 

 

    В миналото от жадеита се произвеждали различни украшения, дори оръжия. В Китай девойката, която се съгласявала да се омъжи, подарявала жадеит на бъдещия си съпруг. Един ден преди церемонията годеникът трябвало да й подари бижу от минерала. За китайците това бил свещен камък. Дълго време го смятали за нефрит.

 

Цвят и видове

В природата можете да откриете най-разноцветни жадеити: зелени, черни, сиви, оранжеви и дори бели, при това в различни нюанси на всеки цвят. Под въздействието на слънцето и вятъра може да се появят червени или жълти петна.

Разновидностите на този минерал имат собствени имена.

„Империал“ - зелен камък, използван за украса на обици и пръстени. Най-ценният вид жадеит.

„Комерсиал“ - зелен, непрозрачен, с жилки. Често се използва от бижутерите.

„Утилити“ - масов вариант, който е достъпен за всички.

 

Лечебни свойства

В продължение на векове жадеитът бил използван за лечение на бъбреците. Той усилва действието на обичайните лекарства.

Хората, страдащи от внезапни скокове на кръвното налягане, е добре да носят гривни или мъниста от него. Като цяло, редовното носене на украшения от жадеит подобрява работата на сърдечно-съдовата система. В същото време жадеитът перфектно влияе на репродуктивната функция и помага срещу безплодие. Розовите екземпляри укрепват сърдечния мускул, белите подсилват имунитета, а зелените лекуват бъбреците. Носенето на пръстен с жадеит премахва умората на очите. 

 

Магическо влияние

Жадеитът дарява на човека покой и самоувереност, затова се препоръчва да бъде носен от скромни и несигурни в себе си хора.

Използва се и като талисман. Подходящ е за съдии, адвокати, прокурори и всички, чиято работа е свързана със защита на жертвите на закононарушения. Енергията му е насочена към установяване на справедливост и честност. Камъкът е перфектен за семейни хора и може да се носи за подобряване на атмосферата в дома, за добри връзки с роднините.

 

Жадеитът в Зодиака

Камъкът влияе положително върху хора, родени под знаците Дева, Телец, Близнаци и Везни, като въздействието му е различно.

При Девите засилва упоритостта.

Телецът, който носи украшения от жадеит, става по-разумен и започва да преценява по-задълбочено своите действия.

Близнаците стават по-съсредоточени и концентрирани, а Везните придобиват склонност към романтика и по-голяма настойчивост в търсене на житейски партньор.

Не се препоръчва за Раци, Козирог, Водолей и Скорпион, защото отнема енергия от тези зодии.

Трябва да се има предвид, че прекомерната енергия на жадеита може да подтисне собственото „аз" на представители на зодиите Риби и да предизвика депресивни състояния у Овните.

 

Намерете прекрасния Маинмарски Жадеит в магазин Илорис  > Жадеит Маинмар

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Розов кварц за водолеите през 2021 г.

12 Яну 2021
Според астролозите, за представителите на зодия Водолей, 2021 година ще е изпълнена с интересни събития. Тяхното натрупване може да доведе до духовна...

Годината на Металния вол – смелост, енергия и бързина с бели, жълти и зелени камъни

31 Дек 2020
Според източния календар 2021 г. е годината на Металния вол и, ако трябва да я определим с една дума, то тази дума би била възможности!

Козирог през 2021: пестете, не харчете!

22 Дек 2020
Силна и енергична зодия, която няма нужда от специална подкана, за да върви напред. И все пак...Хороскопът на Козирог за 2021 г. показва, че представи...

Как да развием таланта си

02 Ное 2020
Природните дарби, склонности и предразположението към всякакъв вид творчество са важни - но дори и в този случай помощта и подкрепата няма да бъдат из...

Малахит, содалит, лазурит привличат приятели

26 Окт 2020
Няма нищо по-добро в света от това да знаеш, че имаш верни приятели, които те подкрепят, щом имаш нужда от тях. А природните минерали са много добри п...