БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Содалитът понижава апетита

 

 

Названието на минерала идва от латинската дума „содиум“ - натрий. Характерно за него е, че се разтваря в киселини.

Съществуват 2 вида содалит. Първият е аломид. Той има богат син цвят и нюансите му варират според интензивността на светлината и часа на денонощието в зависимост от осветлението и времето на деня. Аломидът притежава свой оригинален рисунък, който не се повтаря.

Другият вид е хакманит, не по-малко красив. Характеризира се с това, че съдържа доста сяра. Това му придава още по-голяма склонност да променя цвета си.

Цветовата схема на минерала включва многобройни варианти, предимно сини, розови, червени и жълти.

Лечебни свойства

Преди всичко лечителите отбелязват уникалната особеност на содалита да облекчава протичането на болести, провокирани от високо радиоактивно ниво. Минералът възстановява кръвното налягане, помага на сърцето.

Добре е да го носят хора с наднормено тегло, защото понижава апетита. Украшенията от него облекчават психическо напрежение, избавят от безсъние и нощни кошмари.

Сините му варианти помагат за лечение на очни заболявания – за целта по няколко минути на ден трябва да се взирате в неговата повърхност.

Магически свойства

Енергийните вибрации на содалита разкриват екстрасензорни способности у хората. Неслучайно често се носи по време на медитация.

Ако жените носят украшения от този камък, ще привличат по-силно мъжете.

Енергията на кристала помага на мъжа да взема правилни решения в трудни ситуации и да излиза с достойнство от тях.

При предстояща заплаха содалитът променя цвета си. За да разкрие своите качества, няма нужда от скъпа обковка. Достатъчно е да има контакт с тялото на човека.

Когато камъкът е поставен в близост до компютър, неутрализира вредното му излъчване.

Содалит и зодиакът

Най-силен положителен ефект Содалитът оказва върху родените под знаците на Скорпион, Дева и Водолей.

Но другите зодиакални знаци също изпитват неговото добротворно влияние.

Той е подходящ за талисман. Когато го получите за пръв път, трябва да подържите минерала в ръката си и да се вслушате в чувствата си. Ако бързо затопля дланта ви, това означава, че е подходящ за вас.

Любопитен факт е, че содалитът е най-ефективен в дните четвъртък и петък.

 

Намалете апетита сега >  https://iloris.net/category/88/sodalit.html

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Петерсит и кахолонг привличат уважение

28 Сеп 2020
Всеки човек иска да бъде уважаван, но понякога ни се струва, че не получаваме това, от което се нуждаем. Чувстваме се пренебрегнати и това ни прави по...

Аметистът носи късмет в семейството, аквамаринът – късмет на път

21 Сеп 2020
„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!“, казва народът. Избраните щастливци обаче са малко. А повечето хора трябва доста да се борят за късмет...

Хиацинт и галенит привличат известност и слава

14 Сеп 2020
Галенитът превръща своя носител в силен и смел човек, който ще постигне всяка цел, колкото и трудна да е тя. Този човек ще преодолее бариерите по пътя...

Амулети по професии

07 Сеп 2020
Ако смятате да смените работата си, предстои ви сериозно интервю в реномирана компания и сте много притеснени, носете бижута с халцедон - те пома...

Нефрит за учители, турмалин и содалит за ученици

02 Сеп 2020
...Каквото и да изберат институциите и каквото и да се случи, ученици и учители ще имат нужда от силен имунитет и от добра концентрация за преподаване...