БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Камъни за привличане на любов

 

Photo by Wolfgang Hasselmann on Unsplash

 

Любовта е прекрасно чувство, което рано или късно се появява в живота на всеки човек. Нашите предци вярвали, че искрящите скъпоценни и полускъпоценни камъни са изпълнени със загадъчна сила и помагат в любовните отношения.

В съвременния свят отношението към камъните не се е променило. Когато избираме украшение за подарък, ние се опитваме да привлечем вниманието на човека, който го получава, да запалим искрата на любовта. 

Основните камъни, които могат да привлекат любовта в живота ви, са предимно с червен или лилав цвят.

Гранат

За да действа като любовен амулет, гранатът трябва да бъде „зареден“. Зарежда се чрез искрени емоции, вярна любов и дълбоки чувства. Мимолетният флирт, кокетството и неискреността не успяват да го задействат. В такива случаи камъкът не функционира като любовен амулет.

Турмалин

Турмалинът притежава мощна енергия, която подпомага любовните отношения. Розовите камъни се препоръчват за момичета. А за мъжете са подходящи такива с наситен червен оттенък. Бижутата, изработени от турмалин, помагат да намерите вашата любов, подаряват прекрасно настроение и благополучие.

Тюркоаз

Този минерал, който вплита в себе си красотата и силата на високите чувства, ще се превърне във верен помощник в сърдечните ви дела. Тюркоазът е символ на вечната любов. По свойствата си бижутата с този минерал са вълшебни: те вършат чудеса в укрепването на интимните връзки и имат благоприятен ефект върху хармонията на отношенията.

Перли

Бисерите носят мощна женска енергия. Ако в живота ви липсва мекота, топлина, интуиция и романтика, непременно носете украшение от перли.

По света перлите се използват като декорация за сватбени  рокли. А в Древния Рим жените ги слагали върху сватбеното легло, тъй като се смятало, че поддържат мощна връзка с богинята на любовта и благоприятстват раждането на деца.

Карнеол

Астролозите наричат карнеола „Камъкът на Венера“. Служи като мощен амулет в любовните отношения. Минералът е в състояние не само да привлече голямо и светло чувство в живота ви, но и да укрепи съществуваща връзка. Карнеолът обаче не обича неискреността и фалша. 

Сапфир

Този минерал символизира вярността и честността в една връзка. Сапфирът отдавна се използва като „показател" за женската добродетел. Ако една жена изневерява, камъкът променя цвета си.

Затова, за да докажат своята честност във връзката, дамите трябва да носят пръстен от сапфир в продължение на три часа на дневна светлина. Освен това, минералът укрепва съюза на двамата влюбени, защитавайки ги от кавги и предателства.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Петерсит и кахолонг привличат уважение

28 Сеп 2020
Всеки човек иска да бъде уважаван, но понякога ни се струва, че не получаваме това, от което се нуждаем. Чувстваме се пренебрегнати и това ни прави по...

Аметистът носи късмет в семейството, аквамаринът – късмет на път

21 Сеп 2020
„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!“, казва народът. Избраните щастливци обаче са малко. А повечето хора трябва доста да се борят за късмет...

Хиацинт и галенит привличат известност и слава

14 Сеп 2020
Галенитът превръща своя носител в силен и смел човек, който ще постигне всяка цел, колкото и трудна да е тя. Този човек ще преодолее бариерите по пътя...

Амулети по професии

07 Сеп 2020
Ако смятате да смените работата си, предстои ви сериозно интервю в реномирана компания и сте много притеснени, носете бижута с халцедон - те пома...

Нефрит за учители, турмалин и содалит за ученици

02 Сеп 2020
...Каквото и да изберат институциите и каквото и да се случи, ученици и учители ще имат нужда от силен имунитет и от добра концентрация за преподаване...