БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Талисманът на влюбените

 

Photo by Clarisse Meyer

 

Риолитът, наричан още липарит, представлява скала с вулканичен произход - своеобразен дребнозърнест аналог на гранита.

Съществуват няколко вида риолити, които се различават по структурни характеристики и примеси:

- обсидиан - стъкловидна скала с палитра от кафеникаво до черно;

- перлит – черупчест вид обсидиан;

- пехщейн - вулканично стъкло с маслен блясък и широка гама от червени, черни, кафяви, зелено-жълти и бели нюанси;

- фелзит – дребнозърнеста разновидност на риолита, в структурата на която вместо кварц присъства пиролузит;

- порфир - проби със зърниста структура.

 

Лечебни и магически свойства

Риолитът има стабилизиращ ефект както върху психологическото, така и на физиологичното състояние на човека. Не лекува болести, но стопира по-нататъшното им развитие, облекчава болката и спомага за възстановяването на организма. 

Камъкът се нарича талисман на влюбените, тъй като е символ на постоянството на чувствата. Енергията му допринася за запазване на нежността, любовта и доверието, а това е много важно за двойките, които са изправени пред трудности и пречки в съвместния жизнен път. Сувенири от риолит се дават на младоженци като семеен амулет. 

 

Риолит и зодиак

Енергетиката на риолита е подходяща за всички зодии, но ясният фаворит на камъка са Стрелците. Той изразява благосклонност и към Овен, Скорпион и Лъв.

В същото време Раците, Козирогът и Девата трябва да обърнат внимание на една от разновидностите на риолита - обсидиана, който за тях действа като ефективен талисман и ще им помогне за успех в бизнеса.

Риолитът предпочита хармоничните хора с благородни намерения и винаги помага на тези, които си поставят високи житейски цели и се стремят към стабилност и постоянство. 

 

Стрелецът през 2020 година

Главната роля ще играе Юпитер, който е управител на Стрелеца и тази година заема доминиращо положение. Той ще им позволи да постигнат целите си и ще им помогне с мотивацията, ако възникнат трудности с нея.

Влиянието на Меркурий няма да е толкова силно, той ще заема второстепенно положение. Въпреки това, финансовият успех и всички проекти, свързани с материални ценности, ще зависят от него. Ако държат на своето и не подкрепят чужди каузи, стрелците ще имат свой собствен път, оригинален и прекрасен.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Шарени мъниста и перли отново стават актуални

26 Яну 2021
Модата в аксесоарите и бижутата през т.г. връща отдавна очакващите реабилитация перли в центъра на вниманието. Перлените обеци отново ставата актуални...

Розов кварц за водолеите през 2021 г.

12 Яну 2021
Според астролозите, за представителите на зодия Водолей, 2021 година ще е изпълнена с интересни събития. Тяхното натрупване може да доведе до духовна...

Годината на Металния вол – смелост, енергия и бързина с бели, жълти и зелени камъни

31 Дек 2020
Според източния календар 2021 г. е годината на Металния вол и, ако трябва да я определим с една дума, то тази дума би била възможности!

Козирог през 2021: пестете, не харчете!

22 Дек 2020
Силна и енергична зодия, която няма нужда от специална подкана, за да върви напред. И все пак...Хороскопът на Козирог за 2021 г. показва, че представи...

Как да развием таланта си

02 Ное 2020
Природните дарби, склонности и предразположението към всякакъв вид творчество са важни - но дори и в този случай помощта и подкрепата няма да бъдат из...