БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА

КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Всички категории
Вижте всички статии

Синьо като небето, синьо като морето...

 

   Синият цвят обикновено се свързва в човешкото съзнание с небето и морето – т.е. с енергиите на въздуха и водата. Той просветлява и пречиства съзнанието, развива интуицията. Психологически омекотява агресията, избавя от страхове и тревоги.

Синьото има благоприятен ефект върху зрението. Този цвят е един от малкото, който, дори когато е в излишък, влияе положително на човека. Сините камъни се препоръчват на представители на водните и въздушни зодии.

По-известните минерали, оцветени в синьо, са следните: авантюрин, азурит, аквамарин, лабрадор, лазурит, сапфир, танзанит, топаз.

По-малко познати и по-рядко срещани са например евклазът, йолитът и амазонитът.

Евклаз

Евклазът е естествен, много красив камък с богата гама сини и синьо-зелени нюанси. Синият евклаз е ефикасно средство за нормализиране на кръвното налягане. Контактът с него помага за облекчаване на вътрешния стрес и умора, да се избавите от нервни разстройства и депресия.

Евклазът е най-благоразположен към Рака. Той помага на представителите на този зодиакален знак да развият интуицията си и да вникнат в някои глобални процеси. Осигурява постоянна подкрепа на своите любимци, като им предоставя прозрение и издръжливост в необходимия житейски момент.

 Други знаци също могат да разчитат на помощта на евклаза, особено Телците, Лъвовете и Девите.

Йолит 

Йолитът е полускъпоценен минерал, името на който се превежда от гръцки като „виолетов камък“. Синият му цвят има тенденция да се променя в лилав. Лечебните свойства на йолита са известни отдавна. Благодарение на този минерал е възможно да се лекуват много нервни заболявания, включително психични разстройства и зависимости.

Планетата на йолита е Юпитер. Камъкът е чудесен амулет за всекиго. Препоръчва се да го носят като талисман хора, които са родени под астрологичните знаци на Стрелец, Риби, Телец, Везни, Водолей и Близнаци. За други знаци на зодиака също няма противопоказания.

Това е камък на ясновидството.

Амазонит 

Амазонитът е известен още от епохата на шумерите. Синият камък със зеленикави нюанси често се използва за украшения.  Амазонитът дарява с най-добрите си качества само своя собственик, принадлежащ към въздушните знаци: Близнаци, Везни и Водолей. Камъкът ще им помага в бизнес-начинания и да излизат от трудни житейски ситуации, като привлича на тяхна страна силите на фините светове. Амазонитът разтваря границите на настоящето и може би ще ви позволи да видите един от вариантите на възможното бъдеще.

 

Предложения от каталогът на Илорис Емат

Иолит - https://iloris.net/category/146/iolit.html

Амазонит - https://iloris.net/category/68/amazonit.html

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Код Жълто

14 Юли 2020
С жълтия цвят най-често се асоциират Слънцето и златото Той е символ на разумното творческо начало. Камните в жълти нюанси са най-добри...

Минерали – приятели срещу стреса

22 Юни 2020
COVID 19 постави на изпитание начина ни на живот, предизвика страх и объркване, донесе несигурност и страхове за цялото човечество. От тях до състояни...

Камъни против вируси

08 Юни 2020
В дни на пандемия нека си припомним, че с вездесъщата си мъдрост природата се е погрижила как да ни помогне и в такива трудни моменти. Редица минерали...

Синьо като небето, синьо като морето...

01 Юни 2020
Синият цвят обикновено се свързва в човешкото съзнание с небето и морето – т.е. с енергиите на въздуха и водата. Той просветлява и пречиства съзн...

Шпинелът заздравява рани, помага на Рибите

19 Май 2020
Шпинелът спомага за лечение на различни кожни заболявания, заздравява рани. Оказва положителен ефект при късогледство, облекчава болките в с...