БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА

КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Всички категории
Вижте всички статии

Камъни против вируси

Photo by Tonik on Unsplash

 

В дни на пандемия нека си припомним, че с вездесъщата си мъдрост природата се е погрижила как да ни помогне и в такива трудни моменти. Редица минерали помагат на човека да се бори с вирусите, като стимулират естествените имунни сили.

Ето някои от тях. 

Лиственит

Лиственитът е минерал, който прилича на мрамор. Открит е в средата на ХІХ век в уралския планински масив Листвяни, Русия,  откъдето получава името си. Има различни лиственити – в жълти, червено-кафяви и зелени цветове.

Лечебни свойства

Минералът има положителен ефект срещу вирусни респираторно-заразни заболявания. Успокоява безпричинните страхове, умиротворява и балансира психическото състояние. Алтернативните лечители постоянно изучават свойствата на камъка, като го използват при болести на дихателната система, предавани по вирусен и въздушно-капков път.

 

 Диопсид

Диопсидът е минерал с многобройни цветови нюанси - в природата се срещат червени, жълти, кафяви, зелени, лилави, розови и черни екземпляри. Характеризира се със стъклен или перлен блясък.

Лечебни свойства

Диопсидът отдавна се утвърди като ефективен стимулатор на дихателната система при предавани чрез вируси или по въздушно-капков път различни видове грип, бронхит, също туберкулоза и дори рак на белия дроб. За целта се носи на лявата ръка под формата на пръстен или гривна.

За подобряване функциите на храносмилателната система ще помогнат бижута в златен обков, които трябва да се носят от дясната ръка.  

 

Унакит

За първи път този минерал бил забелязан през 1874 г. в планините Унака, САЩ, откъдето получил и названието си.

Примеси на минерала епидот му придават ясно изразена текстура, често има зеленикаво-блатист цвят. 

Лечебни свойства

Някои лекарствени свойства на минерала са идентифицирани отдавна. Не е панацея за изцелението на всяка болест, но помага да се излекуват много заболявания и предотвратява появата им.

Унакитовите гривни, огърлици и броеници предпазват от вирусно-респираторни заболявания, като са особено ефективни в периоди на грипни епидемии. 

Изделия от унакит не се препоръчва да се прехвърлят от един на друг човек.

 

Предложения за покупка на подходящи камъни

Диопсид - https://iloris.net/category/152/diopsid.html

Унакит - https://iloris.net/category/62/unakit.html

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Код Жълто

14 Юли 2020
С жълтия цвят най-често се асоциират Слънцето и златото Той е символ на разумното творческо начало. Камните в жълти нюанси са най-добри...

Минерали – приятели срещу стреса

22 Юни 2020
COVID 19 постави на изпитание начина ни на живот, предизвика страх и объркване, донесе несигурност и страхове за цялото човечество. От тях до състояни...

Камъни против вируси

08 Юни 2020
В дни на пандемия нека си припомним, че с вездесъщата си мъдрост природата се е погрижила как да ни помогне и в такива трудни моменти. Редица минерали...

Синьо като небето, синьо като морето...

01 Юни 2020
Синият цвят обикновено се свързва в човешкото съзнание с небето и морето – т.е. с енергиите на въздуха и водата. Той просветлява и пречиства съзн...

Шпинелът заздравява рани, помага на Рибите

19 Май 2020
Шпинелът спомага за лечение на различни кожни заболявания, заздравява рани. Оказва положителен ефект при късогледство, облекчава болките в с...