БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Камъни срещу диабет

 

 

Скъпоценните и полускъпоценните минерали се употребяват като помощно средство при лечението на различни заболявания. Има определени минерали, които оказват ценна терапевтична помощ (но само помощ, без да са основно лечебно средство!) при облекчаване на състоянието на хора, болни от различни форми на диабет.

 

Ахат

Винаги предпочитайте ахати с естествен, природен рисунък. Той има здравословен ефект върху сърцето, ускорява възстановяването на тъканите, облекчава състоянията при диабет, склероза и болест на Паркинсон. От древни времена е известно, че в миналото с помощта на ахат не само са извършвали различни магически обреди и са го използвали като талисман за защита и съхранение на енергия, но и са лекували болести и неразположения. Най-положително влияе върху Телец, Козирог, Рак, Близнаци, и Дева.

 

Сапфир

Сапфирът оказва положително влияние при наличие на диабет. Неговата енергетиката е универсална, но най-благотворно в лечебен аспект влияе върху Стрелци, Водолеи и Деви. Любопитна легенда гласи, че сапфирите – това са последните капки от еликсира на безсмъртието.

 

Лазурит

Камък на любовта, верността и просперитета. Цветът му е син, виолетов, синьозелен или синкаво сив. Според библейската легенда законите на Мойсей били издълбани именно върху лазурит.

Смята се, че има благоприятен ефект върху метаболитните процеси, протичащи в костите, активизира функцията на щитовидната жлеза. При диабет коригира нивото на кръвната захар. Увеличава физическата сила, творческата активност и сексуалната потентност, лекува жълтеница, помага при епилепсия.

Подходящ е за всички знаци от есенно-зимния сегмент на Зодиака, но най-положително влияние оказва върху Стрелците.

 

Карнеол

Изключително силен, щастлив камък, символ на самия живот, истината и вярата, предпазва от зло, насърчава благополучието. За най-ценен се смята  оранжево-червеният карнеол без ивичести примеси.

Лекува онкологични заболявания, кървене, неразположения в гръбначния стълб, астма, ревматизъм. Много е благоприятен в случаи на повишени нива на кръвната захар при болни от диабет.

Карнеолът е верен приятел на Раците и Лъвовете.

 

Перли

Перлите носят щастие, здраве и любов. Те са символ на съвършенство, чистота, високи достойнства, допринасят за дълголетие и просперитет. Укрепват сърцето, успокояват болките, нормализират нивото на кръвната захар при болни от диабет.

 Носенето на перли помага още при заболявания на храносмилателния тракт и особено на черния дроб (жълтеница), болести на бъбреците и пикочните пътища, както и в началните стадии на хипертония. Съзерцанието им оказва успокояващ ефект върху свръхвъзбудената психика, носи мир и спокойствие. 

Най-благоприятно въздействие имат върху Риби, Рак и Водолей.

 

---

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Хиацинт и галенит привличат известност и слава

14 Сеп 2020
Галенитът превръща своя носител в силен и смел човек, който ще постигне всяка цел, колкото и трудна да е тя. Този човек ще преодолее бариерите по пътя...

Амулети по професии

07 Сеп 2020
Ако смятате да смените работата си, предстои ви сериозно интервю в реномирана компания и сте много притеснени, носете бижута с халцедон - те пома...

Нефрит за учители, турмалин и содалит за ученици

02 Сеп 2020
...Каквото и да изберат институциите и каквото и да се случи, ученици и учители ще имат нужда от силен имунитет и от добра концентрация за преподаване...

Камъни, които привличат богатство

27 Авг 2020
Всички камъни, представени тук, носят късмет, просперитет и богатство. Плюсът им е, че всеки е различен по външен вид и цена, което ви дава възмо...

Камъни срещу диабет

07 Авг 2020
Скъпоценните и полускъпоценните минерали се употребяват като помощно средство при лечението на различни заболявания. Има определени минерали, кои...