БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Хиацинт и галенит привличат известност и слава

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Photo by Jon Tyson on Unsplash

 

   Галенит

Повечето изследователи на енергията на минералите, са единодушни, че камъкът, който привлича към своя притежател най-много популярност и слава, е галенитът.

Украшение, изработено от галенит, ще направи своя собственик бодър, активен и жизнерадостен. Носен като амулет в обеци, той ще премахне депресивните критични състояния и пристъпите на меланхолия и никога няма да ви позволи да се съмнявате във вече взетото решение.

Галенитът превръща своя носител в силен и смел човек, който ще постигне всяка цел, колкото и трудна да е тя. Този човек ще преодолее бариерите по пътя си и ще избегне беди и нещастия.

Камъкът не харесва хората с лоши навици. Нещо повече: носен като постоянен амулет, той избавя от тютюнопушене, пристрастяване към алкохол и сладкиши, от желание за преяждане.

Амулетът, изработен от галенит, почти гарантирано прави притежателя си прочут в желаната сфера на дейност – разбира се, ако и собственикът му полага необходимите усилия за успех. 

Астролозите препоръчват носенето на галенит за всички зодиакални знаци, особено за Телец. Не е препоръчително да го използват Скорпионите – понякога те са склонни към горделивост и високомерие. Тези човешки недостатъци са крайно неприятни за камъка и той ще „откаже“ да помага на хората от тази зодия. 

Галенитът много обича хората с творчески професии (най-вече актьорите) и е благосклонен към тях.

 

   Хиацинт

Хиацинтът е разновидност на циркона. Това е много красив камък - има диамантен блясък и добра прозрачност. В допълнение, притежава много висока твърдост, заради което е високо ценен от бижутерите. Цветовете на хиацинта обикновено са оранжев, червен, малиново-пурпурен, розов, кафяв. Много рядко се срещат сини хиацинти – с тях трябва да се внимава, за да не попаднете на фалшификат, понеже синият цвят може да се постигне изкуствено, като се нагрее кафяв хиацинт.

Този красив камък помага на собственика си да получи известност чрез своята професия, особено ако се изявява в областта на художественото творчество, където се рисуват или извайват образи – живопис, скулптура, художествена фотография.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари