БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Малахит, яспис, ахат гонят енергийни вампири

Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

 

  Известно е, че се срещат хора, които имат мрачната дарба да изсмукват енергия от онези, с които общуват – т. нар. енергийни вампири. Само не си ги представяйте като Дракула с остри кучешки зъби и дълги драконови нокти!

Напротив, това може да бъдат много симпатични на пръв поглед хора, след разговор с които, обаче, се чувствате изтощени, уморени и безсилни. Най-разпространеният, макар и най-безобиден тип „енергийни вампири“ са хората, които постоянно се оплакват – щом ви срещнат, те веднага започват да ви разказват своите злощастия, без да се замислят дали самият вие имате желание и време да слушате за неприятностите им.

Но има и по-опасни разновидности на енергийни вампири, които дори със своето мълчание са способни да изцедят енергията ви. В такива случаи амулети от определени природни минерали са ценни помощници.

 

Малахит

Прогонва лошите мисли. Особено добър за деца като предпазващ от опасности. Функционира най-добре като защитник против енергийни вампири в сребърна обковка. За препоръчване е във вид на гривна или пръстен – т.е., в долната част на ръцете към китката и пръстите.

 

Яспис

Едно от най-мощните защитни средства против негативни влияния. Смята се, че е в състояние дори да спаси човека от негативите, трупани в продължение на дълги години. Той е единствен по рода си с подобни свойства.

 

Ахат

Много силен амулет против тъмни сили. Той абсорбира целия негатив, насочен към собственика му. Не забравяйте да благодарите на камъка за неговата вярна служба и помощ и да го почиствате по-често.

 

„Тигрово око“

Индикатор, който сигнализира за предстояща опасност – в присъствие на вредна енергия камъкът потъмнява и леко увеличава теглото си.

 

Гагат и черен оникс

Подобно на всички черни камъни, гагатът и черният оникс се смятат за мощен талисман срещу черни магове, енергийни вампири, зли духове.

 

Морион

Това е черен или тъмнокафяв кварц. Този необикновен камък защитава не само физическото тяло, но и душата на собственика си. В състояние е да преобразува целия погълнат негатив в полезна енергия за носителя на амулета, направен от него.

Добре е да не се носи постоянно, а да му се дава малко „почивка“ от време на време – така морионът ще се освобождава от натрупаната вредна енергия.

 

                                                                  ...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Искам да бъдa харесвана!

19 Окт 2020
Истинските жени винаги са знаели и знаят едно азбучно правило: да бъдеш истинска жена означава не само да си слагаш червило, да ходиш на токчета и да...

Амулети за щастливо семейство

12 Окт 2020
Украшенията от йолит са най-добрите амулети, които потушават семейните конфликти. Йолит е особено добър в онзи етап на връзката, когато съпрузите все...

Малахит, яспис, ахат гонят енергийни вампири

05 Окт 2020
Известно е, че се срещат хора, които имат мрачната дарба да изсмукват енергия от онези, с които общуват – т. нар. енергийни вампири. Само не си ги пре...

Петерсит и кахолонг привличат уважение

28 Сеп 2020
Всеки човек иска да бъде уважаван, но понякога ни се струва, че не получаваме това, от което се нуждаем. Чувстваме се пренебрегнати и това ни прави по...

Аметистът носи късмет в семейството, аквамаринът – късмет на път

21 Сеп 2020
„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет!“, казва народът. Избраните щастливци обаче са малко. А повечето хора трябва доста да се борят за късмет...