БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Как да развием таланта си

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

Photo by Tetiana SHYSHKINA on Unsplash

 

   Природните дарби, склонности и предразположението към всякакъв вид творчество са важни - но дори и в този случай помощта и подкрепата няма да бъдат излишни. Има камъни, известни като амулети за художници, писатели, музиканти, които развиват възприятието във финия свят на изкуството и красотата.

 

   Перидот – творческият камък

  Перидотът е един от най-доброжелателните камъни. От него се правят украшения и амулети за приятелство, любов, изкуство и всичко най-възвишено. 

Той е своеобразен ключ към вратите, зад които се крият съкровени тайни.

Придава сила и кураж да се реализират идеи и планове.

  • Перидотът помага особено на хората, ангажирани в областта на изкуството - да се настроят към вибрациите на финия свят, развива въображението и им дава нови идеи.

 

   Лабрадор – камъкът на музите

  Дори малко парче лабрадор може да има невероятен ефект върху онези, които се губят сред разнообразието от художествени стилове и тенденции, без да могат да намерят себе си в тях.

Лабрадорът е минерал, който трябва да присъства не само като декорация, но и да запълва пространството под формата на различни изящни предмети -  кутии, фигурки на животни, статуетки. 

Често се препоръчва на творци, които преминават през кризисен етап в работата си и музите са ги изоставили.

  • Лабрадорът е подложен на лунното влияние и се подхранва от неговата енергия. Затова пълнолунието е идеалното време да „презаредите" вашия амулет от лабрадор, като го поставите върху перваза на прозореца или просто на място, където пада лунна светлина.

 

   Малинов турмалин – амулетът на художниците

   Този камък укрепва природната дарба и насочва по пътя към успеха. Разбужда креативността и разпалва въображението. Въпреки че е полезен за хората от всички творчески професии, малиновият турмалин се смята за особено пристрастен към художниците.

  • Поетите и писателите също считат турмалина за „свой“ камък. Особено бил търсен по времето на Ренесанса, чак до края на ХІХ век.

 

   Авантюрин – пазител на вдъхновението

  Авантюринът не влияе пряко върху засилването на творческите наклонности или въображението, но с право е в този списък.

  • Той има косвен ефект, като приповдига настроението, изостря емоциите и чувствеността, превръщайки се в източник на вдъхновение.  

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари