БИЖУТО ВИНАГИ Е ПОДХОДЯЩА ДРЕХА
Вижте всички статии

Как да развием таланта си

 

Photo by Tetiana SHYSHKINA on Unsplash

 

   Природните дарби, склонности и предразположението към всякакъв вид творчество са важни - но дори и в този случай помощта и подкрепата няма да бъдат излишни. Има камъни, известни като амулети за художници, писатели, музиканти, които развиват възприятието във финия свят на изкуството и красотата.

 

   Перидот – творческият камък

  Перидотът е един от най-доброжелателните камъни. От него се правят украшения и амулети за приятелство, любов, изкуство и всичко най-възвишено. 

Той е своеобразен ключ към вратите, зад които се крият съкровени тайни.

Придава сила и кураж да се реализират идеи и планове.

  • Перидотът помага особено на хората, ангажирани в областта на изкуството - да се настроят към вибрациите на финия свят, развива въображението и им дава нови идеи.

 

   Лабрадор – камъкът на музите

  Дори малко парче лабрадор може да има невероятен ефект върху онези, които се губят сред разнообразието от художествени стилове и тенденции, без да могат да намерят себе си в тях.

Лабрадорът е минерал, който трябва да присъства не само като декорация, но и да запълва пространството под формата на различни изящни предмети -  кутии, фигурки на животни, статуетки. 

Често се препоръчва на творци, които преминават през кризисен етап в работата си и музите са ги изоставили.

  • Лабрадорът е подложен на лунното влияние и се подхранва от неговата енергия. Затова пълнолунието е идеалното време да „презаредите" вашия амулет от лабрадор, като го поставите върху перваза на прозореца или просто на място, където пада лунна светлина.

 

   Малинов турмалин – амулетът на художниците

   Този камък укрепва природната дарба и насочва по пътя към успеха. Разбужда креативността и разпалва въображението. Въпреки че е полезен за хората от всички творчески професии, малиновият турмалин се смята за особено пристрастен към художниците.

  • Поетите и писателите също считат турмалина за „свой“ камък. Особено бил търсен по времето на Ренесанса, чак до края на ХІХ век.

 

   Авантюрин – пазител на вдъхновението

  Авантюринът не влияе пряко върху засилването на творческите наклонности или въображението, но с право е в този списък.

  • Той има косвен ефект, като приповдига настроението, изостря емоциите и чувствеността, превръщайки се в източник на вдъхновение.  

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Как да развием таланта си

02 Ное 2020
Природните дарби, склонности и предразположението към всякакъв вид творчество са важни - но дори и в този случай помощта и подкрепата няма да бъдат из...

Малахит, содалит, лазурит привличат приятели

26 Окт 2020
Няма нищо по-добро в света от това да знаеш, че имаш верни приятели, които те подкрепят, щом имаш нужда от тях. А природните минерали са много добри п...

Искам да бъдa харесвана!

19 Окт 2020
Истинските жени винаги са знаели и знаят едно азбучно правило: да бъдеш истинска жена означава не само да си слагаш червило, да ходиш на токчета и да...

Амулети за щастливо семейство

12 Окт 2020
Украшенията от йолит са най-добрите амулети, които потушават семейните конфликти. Йолит е особено добър в онзи етап на връзката, когато съпрузите все...

Малахит, яспис, ахат гонят енергийни вампири

05 Окт 2020
Известно е, че се срещат хора, които имат мрачната дарба да изсмукват енергия от онези, с които общуват – т. нар. енергийни вампири. Само не си ги пре...